05-11-09

ziek worden op het einde...

Weken heb ik uitgekeken naar mijn laatste werkdag.  Omdat ik dan eindelijk wat zou kunnen uitrusten en me rustig voorbereiden op de veranderingen in ons leven.

Het begint hier echter niet zoals ik gedroomd had.  Sinds enkele dagen ben ik echt ziek.  Pijn zoals ik nog nooit in m'n leven ervaren heb, ik voel me zo slecht dat ik er wanhopig van wordt.

Reeds enkele weken kan m'n maag al eens opspelen en kan ik 's nachts met een hongergevoel wakker worden.  Dit had echter geen gevolgen voor mijn algemene conditie of hoe ik me voelde.  Nu, is de maaglast in alle hevigheid losgebarsten.

Misschien te veel getafeld het voorbije weekend?  In elk geval heb ik constant nu een opgeblazen en pijnlijke maag!  Even aan mijn buik komen is al pijnlijk!, daarbij nog obstipatie èn hevige rugpijn.

Zo hevig dat het opkomt in weëen, heuse rugweëen.  Zo hevig dat ik met mezelf geen blijf weet van de pijn en in alle hoeken van de kamer zou kruipen om de pijn te proberen verzachten;

De huisarts gaf een onschuldig middeltje tegen opgeblazen maag en obstipatie, maar na 24 uur heb ik nog geen winst, integendeel.

De nachten zijn het ergst.  Het duurt een half uur alvorens ik zodanig een houding heb gevonden die niet meer pijnlijk is, waarbij ik nog gemakkelijk kan ademenen en inslapen.  Een uurtje later word ik dan wakker (omdat ik waarschijnlijk nogal een wroeter ben) in een andere houding, en dan begint de hel van voor af aan.  Pijnlijke rugkrampen, maagpijn, ademhalingslast, .....

De nacht duurt lang zo.

Pijnstillers brengen slechts tijdelijk soelaas en wil ik zo veel mogelijk vermijden natuurlijk!

Pffff, ik hoop van harte dat de bevalling beter meevalt.  Dit is voor mij nu al niet meer te harden.  Terwijl ik echt niet kleinzerig ben!

Wat me dan het meest zorgen baart is dat ik nu fysiek niet in staat ben om een baby op natuurlijke wijze op de wereld te brengen (ben uitgeput en op van de pijn), dus ik sowieso een keizersnede zal moeten opteren.

Duim dus allemaal voor mij dat ik binnen enkele dagen terug fit ben zodat ik opgewekt en optimistisch de bevalling tegemoet kan kijken!

 

09:19 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: hevige pijn |  Facebook |

Commentaren

Moet je binnenkort op controle bij de gynecoloog ?

Gepost door: Hello | 05-11-09

Veel beterschap! Een keizersnede is nochtans veel zwaarder,hoor, als ze zo drie lagen in je buik doorsnijden en openmaken en weer dichtnaaien. Onstekingen en verwikkelingen zijn ook nog mogelijk natuurlijk. Dus zet alles er maar op opdat je natuurlijk kan bevallen.

Gepost door: christine | 05-11-09

He, wat naar om te lezen. zo had je je de laatste dagen voor de bevalling toch niet voorgesteld.
Ik duim voor je dat je snel weer wat opknapt, zodat je nog even op sterkte kunt komen.

Dikke knuffel.

Petra

Gepost door: Petra | 06-11-09

De commentaren zijn gesloten.