05-07-09

HALFWEG

Ondertussen weer een mijlpaal bereikt: de 20 weken grens.  En vooral: de langverwachte ECHO.

Eindelijk konden we ons ukje eens van kop tot teen bekijken.  Handjes, voetjes, vingertjes, teentjes, de orgaantjes, het hart en... ook het geslacht. Maar dat houden we nog even geheim.  Kwestie van iedereen nieuwsgierig te maken en onszelf te testen hoe lang we het kunnen volhouden om te zwijgen :)

 We zijn hoe dan ook zeer tevreden en opgelucht dat alles in orde is met kleine ukkepuk.

Hij/zij mat maar liefst 24 cm en woog 350 gram wat perfect was volgens de dokter.

Ik zat maar even terug op een megagrote roze wolk en kon echt nog eens genieten van mijn zwangerschap.

Ons beebje bewijst zich soms ook als een zeer actief kindje want heel soms kan ik kleine plofjes en blubjes voelen in mijn buik.  Ik ben er zeker van dat dit van het kindje komt!

Vorige week op een heel onverwacht moment voelde ik zelfs een heuse duw tegen de binnenkant van mijn buik.  Zoooo magisch!

Ondertussen is duidelijk dat de baby zich nog niet regelmatig echt laat voelen want soms voel ik het een hele dag niet, of maar heeeeeel eventjes.

Maar op de echo zagen we dan ook dat onze kleine schat met de beentjes naar de binnenkant zat, en dus eigenlijk enkel maar tegen mijn ingewanden kan duwen Onbeslist.  Enkel als het eens van positie wisselt, zal ik het meer aan de buikkant voelen!

Het is in elk geval een leuk gevoel en ik probeer me nog niet te veel te fixeren op het al dan niet voelen tijdens de dag.  Ik ben er van overtuigd dat ik binnenkort zeer veel van de stampjes zal mogen genieten.

De misselijkheid steekt nu jamer genoeg ook de kop weer op.  Ik wijt dit aan het warme weer want soms zit ik echt over de WC pot gebogen...

Het hoort er gewoon bij denk ik en zolang het niet tè erg wordt, kan ik er perfect mee leven.

Verder krijg ik al eens last van gezwollen voeten en bandenpijn. 

En ik kan nu definitief in geen enkele broek of rok meer in :)  Thank god voor de solden want ik heb nu toch een voorraad kunnen opdoen. Het buikje begint nu ook al mooi naar voor te steken!

Leuker nog, nu het geslacht bekend is, kan ik ook gerichte aankopen doen voor de baby.  Hele leuke kleertjes al gekocht EN vooral aan hele bijzondere prijzen!

Maar ga nu wel op de rem moeten staan, anders gaat beebje kleedjes hebben zonder de kans om ze ooit te dragen :)

Mooi, nog 4 maanden te gaan.  maar nog zooooo veel in orde te brengen: babykamer, geboortelijst, geboortekaartjes en doopsuiker. 

Heel veel leuke dingen nog te doen en ik hoop ze de komende maanden allemaal snel in orde te brengen!

 

18:02 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |