10-06-09

Buikje?

Steeds meer mensen maken me er op attent dat 'je het al goed begint te zien' .... Euh? WATTE? Dat ik zwanger ben dus.

Zelf heb ik bepaald niet die indruk.  Omdat ik altijd al wat struiser was van mezelf, valt het volgens mij nog niet te veel op, al geef ik wel toe dat ik verdikt ben :) En ik haat het ook als mensen me zo eerst van top tot teen opnemen, en dan pas mijn gezicht 'begroeten'.

Wat een contradictie hé. Ik associeer mijn dikkere buik nog altijd niet met zwangerzijn.

Nochtans was het vorig weekend echt wel confronterend.  Broek na broek die ik aanpaste ging opzij wegens te klein... Verrast

Eindelijk kreeg ik een beetje het besef van: tja tja het wordt echt wel werkelijk!

Qua gewicht ben ik ongeveer 2 kilo bij, hoewel dit nog kan variëren dag na dag.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik maandag opeens terug een broek aanpaste, die ik als te klein had bestempeld.

Toch wel even ongerust, maar ja, dat was snel over.  Dankzij het 'wondermiddel' angelssounds, kan ik zelf de hartslag opzoeken, en dat stelt me altijd gerust.

En ja hoor, vandaag was dat buikje toch weer iets duidelijker, en knelt die broek toch niet ietsje meer.

't zal wel aan mezelf liggen, heb altijd al complexen over mijn gewicht gehad.

Binnenkort wil ik klaar en duidelijk kunnen pronken met mijn buik!  Heb al een mooi T-shirt gekocht met 2 babyvoetjes op geprint en de tekst: kicking baby inside.  Kan niet wachten om het aan te trekken!

Zwangerschapsbroeken hangen trouwens nog ongebruikt in de kast wegens nog net iets te groot en wegens alledrie zomerbroeken, en 't is nu nog net iets te fris vind ik voor blote benen Knipogen

Is echt confronterend als ik bedenk dat in deze periode (17 weken) de baby tss 18 en 20 cm groot is.  'k Neem er even mijn meetlat bij en sta er van versteld hoe dat 'ding' zich nu nog ongezien kan verstoppen daarvanbinnen èn ook nog vlotjes kan bewegen.  Want de hartslag verplaatst zich nog vrij snel in mijn buik, wat betekent dat ons beebje nog steeds buitelingen maakt.

Soms heb ik het gevoel dat er een vlindertje rondfladdert daarvanbinnen, ik vermoed dat dat al kleine stampjes zijn dat ik voel....  oooh wat spannend toch!

08:38 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Kicking baby Jep het is zover, kindjelief laat van zich horen..
Dat je bij bent gekomen ligt dus echt wel aan je zwschap hè, niet aan het feit dat je misshcien iemand bent die schommelt in gewicht!

Gepost door: Mom to be | 10-06-09

Voetballertje in de buik ??

Gepost door: Hello | 10-06-09

Vlinders in de buik Sterretje,

Ik heb nooit complexen gehad over mijn gewicht. Maar precies nu tijdens mijn zwangerschap wel, maar dan in de andere richting. Ik wil bijkomen, hihihi. Ik wil die buik zien groeien. En ook bij mij is die buik niet altijd even dik, en soms baart me dat zorgen. Maar sterretje, het is helemaal normaal. En ook het gewicht schommelt, allemaal perfect normaal. Dus maak je geen zorgen.

En jij hebt lekker vroeg de vlinders in de buik. Ik hoop voor jou dat er snel duidelijkheid is dat hij/zij het is die daarbinnen aan het tuimelen is, en dat je niet zo lang moet wachten als ik.

liefs,

Bokje

Gepost door: Bokje | 13-06-09

De commentaren zijn gesloten.