04-06-09

16 weken

16 weken zwanger!  4 maanden.  'Bijna' halfweg.  Hoewel, nog even te gaan hé.

Gisteren afspraak in het ziekenhuis. Zou enkel bij de vroedvrouw zijn deze keer, zonder consultatie bij arts.  Ik had op voorhand gebeld of ik geen echo zou kunnen krijgen, want de vorige echo (12 weken) was niet zo bijzonder verklarend door de arts, bovendien kreeg ik geen fotootje mee naar huis, EN ik was natuurlijk benieuwd of het geslacht al zichtbaar was.  Maar nee hoor zeiden ze in het UZG, een echo op 16 weken is niet gebruikelijk.  Ik mocht aandringen wat ik wou, maar het werd niet gedaan :(

Dus stond ik gisteren (weer bijna halve dag werkverlet) netjes op tijd op de afdeling gynaecologie voor mijn ontmoeting met een superlieve, geduldige vroedvrouw.  Wat een leuk bezoek!  Mocht veel vragen stellen, kreeg duidelijk antwoord. Even urine controleren, bloeddruk en gewicht geregistreerd, op de buik naar ligging baarmoeder gevoeld.  Dan ging ze naar de harttonen van ons beebje luisteren.  Ikke al blij!  Maar ze moest toch even zoeken en het duurde even voor ze een duidelijke hartslag vond!  blijkbaar speelde onze ukkie al verstoppertje!  En mooi hoor, die snelle regelmatige hartslag, en precies op schema! 

Na enig aandringen en verklaren waarom ik zo graag een echo wou (geruststelling vr gemoedstoestand) gaf de vroedvrouw toe om even naar het beebje te kijken via de echo.  Wat was ik blij.  Nog even  dit kleine wonder bewonderen'!!  Heel mooi toch weer hé.  Handjes voetjes knietjes schouders, ruggewervel, ribben, hoofdje.  Jammer genoeg was ons beebje nog schuw en konden we het geslacht niet vinden.  Vroedvrouw kon ook niet goed overweg met het echotoestel, maar mamma in spé was al lang tevreden!

En binnen 4 weken krijgen we structurele echo, dan worden alle lichaamsdelen goed bekeken en zou het geslacht zeker bekend moeten zijn.  Ik kijk er al naar uit natuurlijk.  Vanaf het geslacht geweten is, kunnen we echt de naam kiezen, kamer bestellen, schilderen, geboortelijst uitzoeken,.... het echt leuke werk dus.

Regelmatig kom ik al eens met een kleinigheidje thuis hoor, pyjamatje, drinkbekertje, dekentje :)  kan het echt niet laten.

Kreeg vorig weekend van een vriendin mijn eerste babyspeelgoed.  Zo ontroerend, zo lief!  Was echt heel blij.

Gisteren gauw nog eens de winkel van DreamBaby binnengesprongen.  Even prijzen vergelijken van buggy's, verzorgingstafel, slaapkamers, ... en moest me weer inhouden om niet van die schattige kleedjes te kopen.   OOOH wat kriebelt het al!

Wat ik gisteren ook merkte op de echo, is dat onze baby ontzettend beweeglijk is.  Was de hele tijd aan het verplaatsen en bewegen met armpjes en beentjes.

Een reden te meer om ventje ervan te overtuigen dat het een jongen gaat zijn.... Voor mij maakt het nog steeds niet uit.  Ik ben wel benieuwd, maar zal met beiden tevreden zijn.

De vroedvrouw zei het ook, dat het een actieve baby is, en zeer 'veelbelovend' is ivm de kindsbewegingen die ik binnenkort zal voelen.... oh ooh!

Nog iets om naar uit te kijken: de eerste schopjes!!!

Ja, ik begin er stilaan van overtuigd te zijn: zwanger zijn is leuk

Ook al moest ik deze week voor het eerst in mijn zwangerschap overgeven... raar maar waar

De vroedvrouw dacht dat het ws toeval was en niet te maken had met de zwangerschap.  Een onschuldige maag darm infectie misschien?  In elk geval gaat het stilaan weer beter.

Zo gaat dat met 'zwangeren' zeker... :)

 

08:28 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zwanger, blij |  Facebook |

Commentaren

Magie ... ... is het telkens weer als je je baby ziet op het scherm. Alles erop en eraan. En voor vrouwen zoals ons ook geruststellend. Mijn 16wkn echo was ook bij een vroedvrouw en zij wilde zich ook niet uitspreken over het geslacht. Maar uiteindelijk is dat niet belangrijk. Zolang hij/zij gezond is, niet?
Geniet van je roze wolk!

Gepost door: Bokje | 04-06-09

Bijna halfweg ....bijna het moment om je baby te voelen . En je zal zien , ...dat voelt zalig aan !

Gepost door: Hello | 05-06-09

zalig moet dat zijn, je baby'tje te horen en te zien...Blij te lezen dat je zo geniet van je zwangerschap eindelijk!

Gepost door: Mom to be | 05-06-09

De commentaren zijn gesloten.