27-05-09

Zwanger en blij

Ik heb eindelijk meer en meer de roze wolk te pakken.  Het is zalig om zwanger te zijn.

Zalig om er eindelijk over te kunnen praten, het te beleven en dag na dag af te tellen.

Bijna 16 weken, 4 maand, het is nog steeds bijna niet te geloven.

Echo's zijn er veel te weinig!  Jammer genoeg moet ik wachten tot begin juli.  Lijkt nog een eeuwigheid.  Maar in het ziekenhuis zijn ze vastbesloten niet van hun schema's af te wijken.  Echo op 20 weken, vroeger heeft geen zin, punt.

Uiteraard heeft biebie geen zin zich hier bij neer te leggen, en zal ik binnen een dikke week lekker naar de huisarts trippelen.

Ik vind het belangrijk om te volgen of het babytje mooi groeit, om het hartje eens te horen, de handjes en voetjes te zien bewegen...  om bij weg te dromen.

Af en toe zijn er nog eens opflakkeringen van angst.  Zal alles wel goed verlopen, klopt het hartje nog? Zal ik de zwangerschap uitdoen?  Het lijkt soms nog zo onwerkelijk dat wij in november een levensecht, knuffelvast babytje in onze armen gaan nemen!  Maar oooh,wat kijk ik er zo naar uit.

Het leuke is ook dat ik nu stilaan begin uit te kijken naar babykamers, geboortelijstjes, kleur van de muren kiezen, ... dromen en fantaseren.

Wij hopen bij de volgende echo het geslacht te weten en dan kan het echte shoppen beginnen!!

De kwaaltjes zijn nu zo goed als weg.  Heel af en toe durft mijn spijsvertering nog eens verstoord te zijn, bepaalde geuren staan me nog tegen maar ik voel me eigenlijk pico bello.  Beetje vermoeid af en toe.  En ik moet leren mezelf op tijd wat rust te gunnen.  Af en toe eens familie uitnodigen helpt: ze krijgen dan meteen wat poetswerk op hun schouders gelegd :)

De afgelopen oostenrijkse vakantie heeft me werkelijk deugd gedaan. De laatste vakantie met ons tweetjes.  We zien het helemaal zitten!

In cm's ben ik een beetje uitgezet.  Dat is te merken aan sommige kledingstukken die niet goed meer passen, maar mijn gewicht is nog amper veranderd en schommelt heel veel.

Ik probeer echt te genieten nu en tel zo af naar de volgende controle!

21:24 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: blij, zwanger |  Facebook |

12-05-09

Een mini-mensje!!

Er groeit een mini-mensje in mijn buik. Lachen

Dat besef kwam vandaag echt recht op me af.  Het is echt MIJN buik die ze onderzocht hebben, en de harttonen van ons beebje die we gehoord hebben.

De echo van vandaag was een ongelooflijke ervaring.

We keken er al zo lang naar uit, en daar was het dan.  Een beebje van 7 cm (zonder de beentjes) dat met zijn of haar rug naar ons toe lag. Onschuldig

Is onze kleine ukkepuk nu al fotoschuw?  Dat zal ie dan van de papa hebben!

Maar wel een 'sparterlaartje' hoor.  We zagen het echt vlotjes bewegen.  En toch wou het zich niet omdraaien om even zijn snoetje te laten zien.  Gelukkig heeft de ervaren arts prima de nekplooi kunnen meten.

Zo een magisch moment en een mooie hartslag van 155.  Zo betoverend.Lachen

De uitleg die we van de arts kregen was zeer beperkt, maar gelukkig was er een lieve vroedvrouw bij die alles netjes voor ons 'vertaalde' en de lichaamsdelen op het scherm aanwees.

Dan de kansbereking: kans op downsyndroom was minder dan 1 op 10.000 wat een perfecte score is.  Weer een geruststelling rijker.

Was wel teleurgesteld dat we geen foto mee naar huis kregen.  We hebben eigenlijk nog geen echt duidelijk portret van ons ukkie en bovendien moeten we nog wachten tot 20 weken (= nu nog 7 weken dus) voor de volgende en iets meer uitgebreide echo.

Maar.... het belangrijkste is dat alles nu OK is en het voelt weer even aan als het bezoek van de wonderfee die een grote glimlach op ons gezicht getoverd heeft.

Thuis proberen we even met de angelsound het hartje tevinden en van zodra we het vinden, speelt ons ukkie weer verstoppertje.  Maar nu we gezien hebben hoe veel die deugniet wel beweegt, verklaart dat weer een heleboel.

Wij vertrekken nu met een gerust hart op vakantie en gaan daar even tot rust komen terwijl we ons mentaal verder kunnen voorbereiden op de komst van ons kleine mensje.

Ik ga echt proberen genieten nu en de komende dagen even lekker wegdromen...

Stoer

13:17 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |