27-05-09

Zwanger en blij

Ik heb eindelijk meer en meer de roze wolk te pakken.  Het is zalig om zwanger te zijn.

Zalig om er eindelijk over te kunnen praten, het te beleven en dag na dag af te tellen.

Bijna 16 weken, 4 maand, het is nog steeds bijna niet te geloven.

Echo's zijn er veel te weinig!  Jammer genoeg moet ik wachten tot begin juli.  Lijkt nog een eeuwigheid.  Maar in het ziekenhuis zijn ze vastbesloten niet van hun schema's af te wijken.  Echo op 20 weken, vroeger heeft geen zin, punt.

Uiteraard heeft biebie geen zin zich hier bij neer te leggen, en zal ik binnen een dikke week lekker naar de huisarts trippelen.

Ik vind het belangrijk om te volgen of het babytje mooi groeit, om het hartje eens te horen, de handjes en voetjes te zien bewegen...  om bij weg te dromen.

Af en toe zijn er nog eens opflakkeringen van angst.  Zal alles wel goed verlopen, klopt het hartje nog? Zal ik de zwangerschap uitdoen?  Het lijkt soms nog zo onwerkelijk dat wij in november een levensecht, knuffelvast babytje in onze armen gaan nemen!  Maar oooh,wat kijk ik er zo naar uit.

Het leuke is ook dat ik nu stilaan begin uit te kijken naar babykamers, geboortelijstjes, kleur van de muren kiezen, ... dromen en fantaseren.

Wij hopen bij de volgende echo het geslacht te weten en dan kan het echte shoppen beginnen!!

De kwaaltjes zijn nu zo goed als weg.  Heel af en toe durft mijn spijsvertering nog eens verstoord te zijn, bepaalde geuren staan me nog tegen maar ik voel me eigenlijk pico bello.  Beetje vermoeid af en toe.  En ik moet leren mezelf op tijd wat rust te gunnen.  Af en toe eens familie uitnodigen helpt: ze krijgen dan meteen wat poetswerk op hun schouders gelegd :)

De afgelopen oostenrijkse vakantie heeft me werkelijk deugd gedaan. De laatste vakantie met ons tweetjes.  We zien het helemaal zitten!

In cm's ben ik een beetje uitgezet.  Dat is te merken aan sommige kledingstukken die niet goed meer passen, maar mijn gewicht is nog amper veranderd en schommelt heel veel.

Ik probeer echt te genieten nu en tel zo af naar de volgende controle!

21:24 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: blij, zwanger |  Facebook |

Commentaren

Tof dat je nu ook al kan "genieten" ...dat is ook de bedoeling !
Je bent bijna halfweg , voor je het goed en wel beseft is het al "bevallingstijd".
Ik werk zelf in een ziekenhuis en hoor van de kraamafdeling, dat het nu weer meer en meer de trend wordt om het geslacht niet te willen weten . Geeft op het einde een supplementaire "verrassings-kick"

Gepost door: Hello | 27-05-09

Al 16 weken. Dan zal alles wel vlotjes lopen. Je bent de gevarenzone al lang voorbij. Dikke proficiat en geniet. Want voor je 't weet is het er!

Gepost door: tania | 28-05-09

oh ja, hello heeft gelijk wat de verrassingskick betreft ;-).
Ook wij hebben die kick gehad.

Gepost door: tania | 28-05-09

Zoveel mogelijk genieten van je zwangerschap zou ik zeggen!! En dan lekker beginnen nadenken over namen en babykamer enzo!!

Gepost door: Elke | 31-05-09

De commentaren zijn gesloten.