30-03-09

EINDELIJK: 1e echo

30 maart.

Om drie uur stonden we, een half uur te vroeg, op de afdeling in UZ Gent om een eerste echte indruk van ons ukkie te krijgen.

Pas om kwart na 5 was het onze beurt.  We probeerden het kalm uit te zitten, maar het wachten viel ons zwaar.  Ventje en ik waren toch zenuwachtig.

De prof vroeg hoe ik me voelde en ik zei dat ik zeer blij was, maar dat ik me vaak misselijk voelde en heel moe.  En me al bij al niet geweldig voelde.  Ze was ervan overtuigd: als je je slecht voelt, is het goed!

Dan onmiddellijk aan de slag en ik mocht plaats nemen in de gynae stoel.  De eerste echo was een feit: een mooi ukje van 8,8 mm  groot en met een hartslagje!

Blij en trots dat we waren, voelden we ons even in de zevende hemel!

En hier is ie dan : de 1e foto!

echo 30 maart

Meteen was dit ons afsluitende  gesprek met professor de Sutter.  We zijn haar heel dankbaar dat ze ons dit wondertje heeft bezorgd.

Natuurlijk hebben we nog een hele weg af te leggen, maar hoopvol als we gestemd zijn vandaag, ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Oh ja, de voorziene bevallingsdatum is 14 november 2009.  Staat alvast in mijn agenda :)

Dan een afspraak gaan maken met een gynaecoloog in UZ Gent omdat we daar verder willen gaan met de zwangerschapsopvolging en (hopelijk) bevalling.

17 april is onze volgende afspraak, ik kijk er echt naar uit.  Ik zal dan een dikke 9 weken zijn.  Hopelijk krijgen we ons ukje dan nogmaals  te zien, en deze keer ook te 'horen'.

Als het aan mij ligt, mag het genieten nu beginnen.

Enkel nog proberen om te gaan met de misselijkheid en vermoeidheid.  Ook al vrees ik dat dit nog even kan duren.

Oh ja, nog een goed ding: ik zou mogen stoppen met de utrogestan.  In principe vanaf er hartslag is, zijn deze hormonen niet meer nodig.

Weer een stapje vooruit dus.

20:18 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: zwanger, blij |  Facebook |

Commentaren

Super dat je nu al wat kan "genieten" !!!

Gepost door: Hello | 30-03-09

joepie een nieuwe blog Ik ga eerst eens grondig bijlezen. Maar alvast geweldig dat je deze nieuwe blog hebt gestart! Ik zal hier zeker regelmatig langskomen.

Gepost door: Mom to be | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.