22-03-09

10 maart 2009

Tussen de vele werkreizen naar het buitenland door, moest er ook nog bloed getrokken worden.

Ik had er absoluut geen zin in, en was al enkele dagen voorbereid op slecht nieuws.

Tijdens de wachtweken, die even traag als anders voorbijgingen, heb ik me amper van de zetel durven losmaken. (ik kreeg ook verplichte zetelrust van ventje)

Want, redeneerde ik, als ik geen uitzonderlijke inspanningen deed, zou ik me ook niet schuldig voelen bij het vernemen van het slechte nieuws.

Ik had al na de 1e week regelmatig buikpijn gehad, en mijn darmen die niet functioneerden zoals het hoorden.  Beetje opgeblazen gevoel nu en dan, en een beetje meer moe dan anders.  Dit laatste weet ik natuurlijk aan het heen en weer gereis.

Ook ventje zag het negatief in, want, waarom zouden wij nu geluk hebben?  Na al die jaren van pech en miserie...

De dag van de bloedtest uit voorzorg een halve dag vakantie genomen, omdat ik mijn emoties op het werk niet de baas zou kunnen, en dat komt niet van pas als je in een bureau van 4 mensen zit.

Om de tijd tot het verlossende telefoontje te doden, ging ik dan maar strijken.  Eindelijk, om half vier, rinkelde de GSM.  Met knikkende knieën ging ik de trap af terwijl de stem aan de telefoon zei: Mevrouw, ik heb goed nieuws voor u.  U bent zwanger.

Stilte aan mijn kant van de lijn. Even laten inwerken.  Ik kon uiteindelijk niets anders uitbrengen als: ah ja dan?  Ik herstelde me en vroeg dan naar de waarde van mijn HCG.  Die was 170.  Dat is goed, fliste het door mijn hoofd, het zal dan toch waar zijn!

Van de rest van het telefoontje herinner ik met niet veel meer.  Enkel het feit dat ik mocht doorgaan met de medicatie (foliumzuur + elthyrone voor de schildklier + utrogestan) en enkel op 30 maart nog terug verwacht wordt bij professor De Sutter. Geen tussentijdse bloednames want het HCG stond nu duidelijk hoog genoeg, geen twijfel meer mogelijk.

Tranen van geluk stonden in mijn ogen.

Ventje opgebeld, die uiteraard heel blij was, maar er verrassend kalm onder bleef.  Hij kon het ook nog niet geloven.

Die avond toch maar een fles alcoholvrije bubbels gekraakt en heel voorzichtig getoost op een rooskleurige toekomst!

Die avond toch

09:57 Gepost door ***K*** in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: goed nieuws, zwanger |  Facebook |

Commentaren

Super nieuws is dit !!

Gepost door: hello | 22-03-09

Dat jullie na alle ellende eindelijk beloond werden met een zwangerschap. In een woord geweldig!

Gepost door: Zwanger worden | 16-03-12

De commentaren zijn gesloten.